انیشتین هم اختلال یادگیری داشت
انیشتین هم اختلال یادگیری داشت
اختلال یادگیری در سنین مختلف نشانه های متفاوتی دارد که آگاهی از آنها برای افرادی که نسبت به وجود این اختلال در یکی از نزدیکان خود مشکوک هستند می تواند مفید باشد.
تاخیر در صحبت کردن، مشکل در بیان صحیح کلمات، کم بودن دایره کلمات، حواس پرتی، مشکل در گرفتن مداد یا خودکار، درک نکردن مفاهیم زبان بدن، رشد کند مهارت های حرکتی، اشکال در یاد گرفتن اعداد و الفبا و رنگ ها و یادگیری اسم اشکال هندسی، ضعف در ارتباط با همسن و سال های خود و اجتناب از خواندن با صدای بلند از نشانه های این اختلال در سنین کودکی است.
او در ادامه درباره نشانه های اختلال یادگیری در دانش آموزان دبیرستانی و بزرگسالان توضیح می دهد: افرادی که در زمینه دریافت مفاهیم انتزاعی ضعف دارند یا به امور مختلف توجه خیلی کم یا خیلی زیاد دارند، کارها را با سرعت کم انجام می دهند، حافظه خوبی ندارند، در فهم اطلاعات نوشتاری ضعیف هستند و نمی توانند خلاصه گویی و خلاصه نویسی کنند و از تمرین های نوشتنی و خواندنی اجتناب می کنند احتمالاً به اختلال یادگیری مبتلا هستند. اختلال یادگیری شکل های مختلفی دارد، مقدم در زمینه انواع این اختلال توضيح می دهد: فرد مبتلا به اختلال یادگیری یا به طور کلی در انواع متفاوت یادگیری مشکل دارد یا دچار نوع خاصی ناتوانی در یادگیری است که به عنوان اختلالات یادگیری خاص شناخته می شود، برخی از اختلالات یادگیری خاص عبارتند از، اختلالات خواندن که شامل مشکلاتی در روان خوانی، خواندن اشتباه (مثلاً خنگ و جنگ را با هم اشتباه گرفتن) و درک مطلب ضعیف است.
اختلالات نوشتن شامل مشکل در دیکته نویسی و املای صحیح واژگان و عبارات، مشکل در نوشتن ایده،دستخط خیلی بد و دشواری در پاسخ کتبی به سوالات است، اختلالات حساب که فرد مبتلا به این اختلال در یادگیری ریاضی مشکل دارد نیز در این دسته قرار دارد. این گفتاردرمان، ناتوانی در یادگیری زبان خارجی را هم نوعی اختلال می داند و می افزاید: برخی از انواع اختلالات یادگیری خاص هستند که اتفاق نظر کمتری به عنوان اختلالات یادگیری درباره آن ها وجود دارد مثلاً افرادی که در مهارت های اجتماعی ضعف دارند یا آن دسته که مهارت های حرکتی ضعیف دارند یا دستخط خیلی بدی دارند.
پس از شناسایی علائم و اثبات اختلال یادگیری در فرد باید به دنبال راه های درمانی مناسب باشیم.
افرادی که مشکل یادگیری آنها منشا درک ضعیف زبانی یا مشکلات گفتاری است، باید گفتار درمانی شوند، آن دسته از مبتلایان به اختلالات یادگیری با منشا دشواری در برنامه ریزی و تقلید حرکتی، کار درمانی حرکتی می شوند، برای تقویت حافظه بازی ها و تمرین های تقویت حافظه و جهت جبران مشکلات یادگیری درسی تکالیف مربوط به خانه توصیه می شود.
استفاده از فناوری های نرم افزاری برای یادگیری بهتر ریاضیات، املا و خواندن، دادن وقت بیشتر برای امتحان به افراد دچار اختلال یادگیری، امتحان شفاهی از کسانی که مشکلات نوشتاری دارند و امتحان کتبی از کسانی که مشکلات بیانی در ارائه ایده خود دارند، شاد کردن محیط تدریس و دارو درمانی برای مشکلات توجه و تمرکز از دیگر روش ها و درمان هایی هستند که می توانند برای مبتلایان به اختلال یادگیری به کار برده شوند.