لطفا صبر کنید ...

چگونه تفکر مثبت را رشد دهیم؟

positive-thinking-counter-stressful-moments-1024x683.jpg

چگونه تفکر مثبت را رشد دهیم؟

قبل از اين که بتوان الگوی تفکر مثبت را پرورش داد، ابتدا باید فهمید که تفکر مثبت تصادفی انجام نمی پذیرد؛ بلکه یک تمرین عملی است که باید به طور مرتب آن را به کار بریم تا ماهر شویم. تفکر مثبت نیاز به نگرش ذهنی دقیق دارد.

در واقع با تبدیل آن به عادتی روزانه، نوعی طرح ذهنی تفکر مثبت را خلق می کنیم که به ما اجازه می دهد از موقعیت ها و شرایط منفی و چالش آور اجتناب کرده و مسائل دشوار را به سرعت و آسانی حل کنیم. با یک الگوی تفکر مثبت به طور طبیعی از زندگی بهتر لذت می بریم و آنچه را که مرتب درباره آن فکر می کنیم، جذب خواهیم کرد. اگر دائم، زندگی را سخت بگیریم، زندگی سختی خواهیم داشت.

اگر به این مساله فکر کنیم که پول در آوردن سخت است، به یقین موقعیت هایی را جذب می کنیم که پول درآوردن را برای ما سخت خواهد کرد یا این که تصمیمات ضعیفی درباره کسب درآمد می گیریم.

برای داشتن زمینه ذهنی مثبت، نیاز به افکار مثبت داریم که به طور پیوسته در ذهن باشند. بهترین راه، تغییر افکار است. باید حواس مان باشد که چه چيزی در ذهن مان جاری است؟ آیا این فکر مثبت است یا منفی یا این افکار به ما کمک می کنند که زندگی را بهبود بخشیم یا نه؟

اگر آن فکر مفید نیست و اجازه نمی دهد موفق شویم، اگر زندگی را لذت بخش تر نمی کند و اگر فهمیدیم که در ذهن فکر بیهوده ای داریم، بهتر است آن را عوض و فکر مثبتی را جانشین اش کنیم.

رشد و پرورش یک الگوی جدید ذهنی (مثبت اندیشی) شاید کمی زمان ببرد، تا نتیجه واقعی به دست آید، زیرا نتایج به آنچه می خواهیم و جایی که زندگی می کنیم هم بستگی دارند.

دلیل دیگری که چرا اظهارات مثبت همیشه نتایجی را که می خواهیم خلق نمی کنند، این است که آن ها به درستی در اندیشه و ذهن ما حک نمی شوند. برای پدید آوردن یک زمینه ذهنی مثبت، باید حرف ها و جملات مثبت را چندین بار در طول روز با صدای بلند تکرار کنیم (خودکلامی).

واژه ها تاثیر بسیاری بر افکار و احساسات می گذارند؛ زیرا هر کلمه می تواند ما را هیجان زده، ناراحت یا خوشحال کند؛ پس بهتر است از کلمه هایی که بار مثبت دارند، جهت بارور کردن افکار و احساسات مان استفاده کنیم.

به کار بردن واژه ها و عبارات تاکیدی مثبت، کمک زیادی به زیبا شدن افکار و اعمال و بهبود کیفیت زندگی مان می کند و در حقیقت نوعی سد در برابر هجوم افکار مخرب و منفی به ذهن است.

وقتی ذهنی مثبت داریم و روزانه حرف های مثبت می زنیم و فاز مثبت می دهیم، در واقع اقدام به پخش انرژی مثبت می کنیم. این رفتار به طور طبیعی هر چيز مثبت و خوشایندی را به سوی ما می کشاند؛ چه موقعیت های شاد، چه افراد خوش اخلاق.

با داشتن روحیه مثبت، آرام آرام اطراف مان را چیزهای خوب و مسرت بخش فرا می گیرد؛ این تغییرات به یک باره اتفاق نمی افتند، اما به مرور زمان عملی خواهند شد.

در حقیقت اندیشه و نگرش ما، هویت مان را شکل می دهد. اگر همیشه و در هر موقعیتی فقط زشتی ها را ببینیم و به دنیا بد نگاه کنیم، یعنی موتور مولد کارخانه ذهن مان، افکار منفی است.

باید افکار خود را منظم کنیم و نقش فعالی در انضباط فکری خویش بر عهده بگیریم. ذهن ما یک کلید خودکار است؛ وقتی به چیزی علاقه داریم ناخودآگاه درباره آن فکر می کنیم؛ پس زمانی که با یک فکر منفی سر و کله می زنیم، باید آن را با فکری لذت بخش تر، عوض کنیم.

عنان ذهن را برای راندن و هدایت در جاده مثبت اندیشی به دست گیریم و اجازه ندهیم افکار آدم های منفی گرا و بداندیش بر ما غلبه کند، به آن ها گوش ندهیم؛ چرا که ما مسئول زندگی خودمان هستیم. با یک الگوی تفکر مثبت فرصت های بهتر و بیش تری پیش رو داریم.

ارتقای سطح زندگی به طرز تفکر و الگوهای خوب ذهنی بستگی دارد؛ هوشیار بودن در مورد افکارمان، می تواند همه جوانب زندگی را توسعه داده و رابطه ما را با خانواده و دوستان بهتر کند.

ذهن و جسم نوعی رابطه همزیستی با هم دارند؛ جسم ابزاری مکانیکی است که مواد مغذی مورد نیاز ذهن را تامین می کند و ذهن، جسم را به هر کجا که بخواهد می کشاند. با همه این احوال ، ما توانایی انتخاب داریم که به چه چیز فکر کنیم؛ چه احساسی داشته باشیم و نسبت به مسائل اطراف مان چه واکنشی نشان دهیم.

چند بار تا به حال به خودمان گفته ایم: «فردا فراموش نکنی که کلید را ببری» و برای چندمین مرتبه همان فردا فراموش کرده ایم که کلیدمان را برداریم؟ می دانید چرا این اتفاق می افتد؟ چون فکر ما بار منفی دارد و تصویری که ضمیر ناخودآگاه در ذهن می سازد بر اساس پیامدهای منفی نبردن کلید است. ولی برعکس اگر یک نتیجه مثبت را در ذهن تصور کنیم، جسم و ذهن به طور طبیعی با هم تلاش می کنند تا به آن نتیجه دست یابند. به جای این که بگوییم: «اگر کلید را فراموش کنیم چه می شود؟» بگوییم: «حتماً کلیدم را می برم؛ چون همین الان آن را داخل کیف می گذارم». با این فکر، روي نتیجه مثبت کار متمرکز می شویم و ضمیر ناخودآگاه، تصویر ذهنی مثبتی از به همراه بردن کلید می سازد.

زمانی که بتوانیم سر رشته افکارمان را به دست بگیریم، بر نتیجه کارهای مان هم می توانیم تاثیرگذار باشیم.
منبع: روزنامه ايران

پیاده سازی و سئو توسط: 'GoGseo