راهکارهایی برای حل مشکلات
راهکارهایی برای حل مشکلات
یکی از مؤثرترین راهکارهای حل مشکلات و بهبود کیفیت زندگی, داشتن رویه ای منظم و سازماندهی شده برای حل مشکلات است. یکی از مؤثرترین راهکارهای حل مشکلات و بهبود کیفیت زندگی، داشتن رویهای منظم و سازماندهیشده برای حل مشکلات است.
در شروع هر رواندرمانی معمولاً افراد انتظار دارند مشاور پاسخی برای حل تمامی مشکلاتشان بیابند، اما در طی دوره درمان، آنها یاد میگیرند که خود راهحلهائی برای مشکلاتشان بیابند. فرد مورد مشاوره باید از تجربیات قبلی خود در زندگی برای حل مشکلاتش بهره بگیرد و با استفاده از آنها راهکارهای مفید اتخاذ نموده و رویهای سیستماتیک را بنیانگذاری نماید.
شناسائی مشکل:
سعی کنید که مشکلات خود را بهطور دقیق شرح و توضیح دهید. شما باید سعی کنید بر نقایص و معایب رفتاری خود تمرکز نمائید.
تعیین و تعریف هدف:
شما باید هدفی مشخص برای تلاشهای خود تعیین نمائید. این هدف باید واقعگرایانه و در جهت بهبودی باشد (نه به این شکل من میخواهم حال بهتر یا احساس بهتری داشته باشم از خود بپرسید: در حال حاضر چه چیزی را میخواهم بهدست بیاورم و یا چه چیزی را میخواهم تغییر دهم؟
ابتکار عمل / آفرینش جایگزین ها
سعی کنید به تمامی راههای رسیدن به هدفتان فکر کنید. به راههای موفقیتآمیزی که در گذشته برای رسیدن به اهدافتان در نظر گرفتهاید، بیندیشید. از خلاقیت خود استفاده نموده و خود را محدود نمائید. شاید حتی راههای ظاهراً بیفایده و غیرمعمول ارزش فکر کردن را داشته باشند.
تمامی راههای مختلف و جایگزین را در یک ورق کاغذ بنویسید!
۴) تمامی نتایج و پیامدها را در نظر بگیرید
اکنون زمان آن است که به نتایج مثبت و منفی تمامی گزینهها و راهها فکر کنید و نتیجه و مشکلات روش انتخابیتان را در نظر بگیرید.
این کار ممکن است چند مرحله زیر را دربربگیرد:
الف) امتیازات این کار چیست؟ بهتر است قبل از در نظر گرفتن معایب و نقایص کار امتیازات آن را در نظر بگیرید، زیرا اگر از ابتدا به نقایص توجه کنید آنچنان درگیر آن میشوید که دیگر نمیتوانید مزایا و فایدههای آن را در نظر بگیرد.
ب) خطر و ریسک این کار در کجا نهفته است، چه مسائلی را باید رعایت کرد و ممکن است چه مشکلاتی بهوجود بیاید؟
پ) شم و حس شما در مورد گزینههای جایگزین چیست؟
۵) یک گزینه را انتخاب کنید
یک انتخاب واضح و مشخص بسیار مهم است همچنین زمانی را برای شروع تلاش در جهت رسیدن به اهدافتان تعیین نمائید.
۶) آن را عملی سازید (اجراء تصمیم)
در مورد موفقیت نگران نباشید. آن را عملی ساخته و بعد ببینید چه رخ میدهد…
۷) ارزیابی. اکنون زمان آن است که ببینید چه رخ داده است. اگر موفق بودهاید: بسیار عالی است؟! حال باید به دادن پاداشی برای تلاشتان بیندیشید.