اختلاف زوج ها بعد از بچه دار شدن
اختلاف زوج ها بعد از بچه دار شدن
وقتی تصمیم می گیرید بچه دار شوید و برنامه ریزی می کنید، چیزی نیست که به آن فکر نکنید؛ از مصرف مکمل های لازم گرفته تا انتخاب پزشک. و البته تمام مراقبت های لازم مربوط به سلامت جنین.
علی رغم لذتی که پدر و مادرها فورا بعد از به دنیا آمدن فرزندشان حس می کنند، تعداد زیادی از آنها طی ماه های اول تولد کودک، دچار اختلاف هایی می شوند. این دوره جدید در زندگی می تواند فشار زیاد به رابطه ی زن و شوهر وارد کند.
هر چند شما و همسرتان یک برنامهی مفصل و دقیق برای به دنیا آمدن کودک تان چیدهاید و چارهای برای هر مشکلی که بشود تصور کرد اندیشیده اید، اما شاید هنوز واقعا ندانید کوچولو ی دوست داشتنی شما تا چه اندازه قرار است زندگی شما را به عنوان یک سوم شخص دگرگون کند. زوج هایی که تازه پدر و مادر شده اند شاید درک نکنند که حالا باید کمتر بخوابند و کمتر تفریح کنند تا بتوانند از نوزادشان مراقبت کنند. همهی اینها سازگاری هایی است که پدر و مادر باید با شرایط جدید پیدا کنند و به نظر میرسد برای بعضی از زوج ها چنین تغییر و سازگاری واقعا سخت است.
قبل از به دنیا آمدن کودک باید توقعاتی که از هم دارید را مشخص کنید، تا یادتان بماند که با هم هستید. هر دوی شما باید پدر و مادر شدن را تمرین کنید تا درک کنید که باید خود را با شرایط وفق دهید و هیچ چیزی بی عیب و ایراد پیش نخواهد رفت.
وسواس های مادرانه
شما هم درمورد تماس های همسرتان با کودک تازه وارد غر می زنید؟ چرا اینطور بغلش می کنی، چرا محکم می بوسی اش، چرا گریه اش را درآوردی، چرا و چرا و … . به گفته ی روانشناسان این رفتارها از وسواس های مادرانه نشات می گیرند و گاهی واقعا موجب رنجش و همسر و بگو مگو و تنش خواهند شد. وقتی همسرتان به قصد کمک به شما، پوشک کودک را تعویض میکند مدام به او دستور ندهید و باید و نباید نکنید و وقتی لباس کودک را بر تنش می کند استرس نگیرید، اگر شما مادر فرزندتان هستید او نیز پدرش است.
حجم زیاد مسئولیت ها
وقتی پدر یا مادر تقریبا تمام مسئولیت ها را به عهده می گیرد احساس تنهایی می کند، البته بیشتر این فشارها بر دوش مادر است. با همسرتان در این مورد حرف بزنید و از او بخواهید تا جایی که ممکن است به شما کمک کند و بخشی از مسئولیت ها را به عهده بگیرد.
مسئولیت هر دوی شما از همان لحظه ی تولد کودک تان شروع می شود.
البته توصیه می کنیم پیش از بچه دار شدن این مسائل را میانتان حل و فصل کنید.
افسردگی هم در زنان و هم در مردان
متاسفانه افسردگی در خیلی از افراد از جمله زوج ها دیده می شود که میزان رضایت از زندگی را به شدت پایین می آورد. افسردگی پس از زایمان یک اختلال خلقی است که بعضی از زنان بعد از به دنیا آوردن کودک دچارش می شوند، اما مردان نیز ممکن است به نوعی از افسردگی مرتبط با بارداری دچار شوند. 10 درصد از مردان طی سه ماهه اول بارداری همسر خود اولین علائم افسردگی را نشان می دهند که تا ماه های بعد و همچنین تا بعد از تولد نوزاد ادامه پیدا می کند. 26 درصد از مردان نیز وقتی کودک شان بین سه ماه و شش ماه است افسردگی را تجربه می کنند. این نوع افسردگی تقریبا دو برابر میزان افسردگی است که معمولا در مردها دیده می شود.
مشکلاتی که قبل از بچه دار شدن هم وجود داشتند
تصمیم به بچه دار شدن زمانی که رابطهی دو نفره تان دچار تنش و تلاطم است باعث افزایش فشار و ناآرامی در رابطه تان خواهد شد. البته بعضی از زوج ها طی دوران بارداری موفق می شوند تا حدود زیادی از درگیری ها و تنش های خود کم کنند اما بعد از تولد کودک چطور؟ حتی گاهی اوقات همسران پیش از اینکه فرصت کافی برای شناخت همدیگر پیدا کنند بچه دار میشوند. این زوج ها در معرض جدایی اند زیرا مشکلاتی که پیش از بچه دار شدن وجود داشته اند قرار نیست با به دنیا آمدن نوزاد حل و فصل شوند، بلکه در بیشتر مواقع شدت هم می گیرند.
مترجم: هدی بانکی